Home Up News Grand Prix Balkan folk fest 2018 Foundation Balkan folk fest Archive Sponsors CONCERT SCHEDULE

Concert in Concert hall Festival & congress centre Varna, Bulgaria

18.06. (children) and 19.06.2018.

08.06. 2018. - 01.09.2018.

CONCERT SCHEDULE

Festival & congress centre Varna  

3th

Balkan folk fest

MASTER CLASS

 

Обществена организация с нестопанска цел

FOUNDATION BALKAN FOLK FEST      Organization Profile: Non government - non profit organization

 Home
Up
News
Grand Prix
Balkan folk fest 2018
Foundation Balkan folk fest
Archive
Sponsors
CONCERT SCHEDULE

Media

Sponsor's:

 

 

 

ЗА НАСЗА МАСТЪР КЛАСАПРЕПОДАВАНЕПРЕПОДАВАТЕЛИПРОГРАМАЗАЯВКАГАЛЕРИЯМЕДИИ

По изискване на ансамбли-членове на Балкан Фолк Фест през 2016 година е създаден експериментален Мастър клас, който е воден от известни експерти, които са участвали и водили ансамбли на Фестивала Балкан Фолк Фест 2016 г. На самия Фестивал през 2016 г. са участвали 302 ансамбъла от 19 държави и идеята е приета от всички ансамбли. През 2017 година искаме Мастър клас да се вдигне на високо ниво, а за това са ни помогнали Асоциации на фолклорните ансамбли от всички славянски държави. Повечето експерти, доктори на науката, които идват са професори в Университети и фолклорни училища

Мастър класът е измислен не само като обучение, но и вече като Фестивал, където млади артисти показват сценични умения на концертите. За да е по-интересно, комбинираме концертите с танци и на други ансамбли.  За да стимулираме развитие, провеждаме различни състезания с награди.

Чрез Фестивалът се запазва жива магията на народното изкуство, сплитайки в едно песента, музиката, хората и носиите от 5 славянски държави Русия,  Гърция, Босна и Херцеговина, Сърбия и България.

По време на Фестивалната програма, част от мастър класа, всеки участник играе на двата концерта, а професорите следят за сценичното държание.   

Работи се с 3 групи по 30 танцьори за хореографи и професионалисти. Асоциациите предлагат участници (хореографи и професионалисти), а останалите идват при покана от Фондацията.

Планирани са концерти и на открито, както и ансамбли, които ще презентират участници от Мастър класовете различни танци и песни.

Два финални концерта с дати 08.07.2017 г. и 10.07.2017 г. в зала 1 на Фестивален и Конгресен център Варна. Двата концерта включват изпълнение на ансамблите, участници в мастър класовете и ансамбли гости. 100% от входа е за хуманитарни цели.

27.06, 28.06 и 29.06.2017 г. е планирана презентация на изворни певчески групи в зала 4 на ФК Варна и в Зала ж.к. Чайка.

 

 

Send mail to balkanfolkfest@gmail.com with questions or comments about this web site.
Copyright 1995 - 2018 FOUNDATION BALKAN FOLK FEST
Creative Commons License
Balkan folk fest by Dusan Miljkovic is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Based on a work at http://www.balkanfolkfest.com/
Last modified: 01/30/18